Sollicitatie

Binnen het thema Sollicitatie organiseert en ontwikkelt Onderwijsbureau Groei op aanvraag allerlei trainingen voor het schrijven van een sollicitatiebrief, het maken van het sterk cv en het oefenen van een sollicitatiegesprek.  Een aantal van onze trainingen in het thema  Solliciteren:

  1. Sollicitatietraining
  2. Sollicitatiegesprek voeren
  3. Cursus werknemersvaardigheden

Daarnaast zijn ook trainingen over het ontdekken van kernkwaliteiten en competenties mogelijk waarbij gebruik zal worden gemaakt van online tests, bijvoorbeeld een competentietest.

Solliciteren is maatwerk

Mocht het zo zijn dat u een door u gewenste training, cursus of traject niet kunt vinden op deze internetpagina, neemt u dan gerust contact op voor advies of maatwerk voor uw organisatie. Wij denken graag met u mee en kunnen diverse trainingsmodulen combineren tot re-integratie trajecten die op korte termijn kunnen worden ingezet. De uitgangspunten voor al onze trainingen zijn dat mensen zelf actief, en op basis van in overleg bepaalde leerdoelen/actieplannen, de trainingen over solliciteren doorlopen. Er worden concrete afspraken over deze leerdoelen met betrekking tot solliciteren en werk gemaakt met de deelnemer, onze trainer en interne begeleiding van uw organisatie. Voorbeelden van gebruikte leerdoelen zijn:

  • Ik kan uitleggen hoe een sollicitatiebrief is opgebouwd.
  • Ik kan een voorbeeld sollicitatiebrief maken naar aanleiding van een bestaande vacature.
  • Ik kan uitleggen welke soorten cv’s er zijn en het verschil uitleggen.
  • Ik kan mijn eigen cv maken/optimaliseren volgens de geleerde moderne opbouw.
  • Ik kan mijn sterke en minder sterke eigenschappen uit mijn hoofd opnoemen en (relativerende) voorbeelden ervan mondeling beschrijven.
  • Ik weet aan de hand van een 3-tal voorbeelden wat de invloed is van lichaamshouding in een sollicitatiegesprek.
  • Ik weet welke lichaamshouding bij mij positief werkt èn prettig is voor mij in een sollicitatiegesprek.

Particulieren kunnen meer op de website van Testcentrum Groei meer informatie over solliciteren en bijvoorbeeld outplacement en carrière-switch lezen. Daarnaast is er voor mensen aan het begin van hun carrière ook een artikel over beroepskeuze maken. Bij sommige sollicitatieprocedures is een assessment onderdeel van de selectiemethode. Meer informatie hierover in het artikel Assessment. Voorbeelden van sollicitatiebrieven zijn gratis te downloaden op de website Voorbeeld sollicitatiebrief.

Als u vragen of opmerkingen heeft over ons aanbod of gewoon over hoe u mensen het best kunt helpen bij re-integratie of sollicitatie, dan horen wij het graag via telefoon of email. U kunt ook gebruik maken van een formulier. Contactgegevens.